Jag är mamma till Roxana (född den 31 mars 2010) och Emil (född den 20 juni 2012). Mitt modersmål är ryska. Min sambo har spanska som modersmål. Vi talar våra respektive modersmål med barnen, och när vi alla är tillsammans talar vi spanska. I den här bloggen berättar jag om våra barns framsteg i ryska, spanska och svenska.

lördag 25 maj 2013

Roxanas fredag

I fredags var Roxana ledig från förskolan. På förmiddagen var hon hemma med mamma och Emil. Hon såg Luntik och tittade i olika böcker. I en av böckerna fanns sagan om den lilla Musen som inte ville göra någonting förutom att sjunga, dansa och ha roligt. Den finns också som film. Roxana försökte sjunga Musens sång, men hon kunde inte hela texten.

Sedan började hon sjunga på svenska: Bä bä vita lamm, Blinka lilla stjärna där, Lille katt...

Så gick förmiddagen. På eftermiddagen vilade Roxana. Sedan följde hon med mamma till gymet, Fitness World. Där finns ett lekrum för barn. Roxana hittade flera roliga leksaker: en brödrost och en mixer, leksaksmat, dinosaurier... Hon lekte med dinosaurierna, tittade i böcker, rostade bröd och bakade en tårta. Och mamma gick på ett zumbapass.
Emil var hemma med pappa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar