Jag är mamma till Roxana (född den 31 mars 2010) och Emil (född den 20 juni 2012). Mitt modersmål är ryska. Min sambo har spanska som modersmål. Vi talar våra respektive modersmål med barnen, och när vi alla är tillsammans talar vi spanska. I den här bloggen berättar jag om våra barns framsteg i ryska, spanska och svenska.

fredag 2 augusti 2013

Lek inomhus

I morse var det mulet, men det regnade inte. Så vi chansade och gick till Parkleken Vippan. Där skulle vi träffa två rysktalande mammor med barnen: en flicka som är lite större än Emil och en bebis som är 3 månader.

Vi träffades i parken. Flickan sprang och lekte på lekplatsen. Roxana tog en trehjuling och cyklade lite. Sedan lekte hon i sandlådan. Men plötsligt började det regna.

Den lilla flickan och hennes mamma gick hem. Mamman med bebisen följde med oss till den lilla lokalen med ett lekrum som tillhör parken. Där fanns böcker och leksaker. Roxana lekte med små dockor och sade att det var prinsessor. Sedan hittade hon en intressant bok om olika djur. Hon tittade i boken och berättade på ryska vad olika djur hette: en tiger, en leopard, en krokodil, en isbjörn, en uggla, hajar, ormar, sköldpaddor, fladdermöss... Och dinosaurier!

Emil satt på golvet och lekte med olika leksaker.

Det blev en rolig dag, trots regnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar