Jag är mamma till Roxana (född den 31 mars 2010) och Emil (född den 20 juni 2012). Mitt modersmål är ryska. Min sambo har spanska som modersmål. Vi talar våra respektive modersmål med barnen, och när vi alla är tillsammans talar vi spanska. I den här bloggen berättar jag om våra barns framsteg i ryska, spanska och svenska.

tisdag 5 november 2013

Dagarna med mormor

Förra veckan hade vi mormor på besök. Hon kom i torsdags och stannade till måndagen. Som vanligt hade hon med sig presenter till Roxana och Emil: kläder, leksaker och böcker på ryska.

Mormor lekte med barnen, läste böcker och berättade sagor. I lördags tog vi oss till Fjärilshuset tillsammans med henne. Roxana hade redan varit där. Men nu ville hon se det nya stora akvariet med hajar.

På kvällen kom pappas släktingar. Medan alla vuxna pratade lekte Roxana med sin 9 månader äldre kusin. Emil var trött och somnade tidigt.

I söndags var Roxana på Kolobok tillsammans med mamma. Emil var hemma med mormor. På eftermiddagen kom pappas systerson med sina två barn. Roxana lekte med dem, åt bakelser och såg en film. Barnen pratade svenska. Emil lekte mest själv. Just nu tycker han om att lägga leksaker i olika lådor och plocka ut dem igen.

I måndags, innan mormor åkte hem, hann Roxana ta en promenad och leka på en lekplats tillsammans med henne medan Emil var hemma med mamma och sov.

Nu hoppas Roxana att mormor snart kommer och hälsar på oss igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar