Jag är mamma till Roxana (född den 31 mars 2010) och Emil (född den 20 juni 2012). Mitt modersmål är ryska. Min sambo har spanska som modersmål. Vi talar våra respektive modersmål med barnen, och när vi alla är tillsammans talar vi spanska. I den här bloggen berättar jag om våra barns framsteg i ryska, spanska och svenska.

onsdag 5 februari 2014

En rysk söndag

I söndags var Roxana på Kolobok. Emil stannade hemma med pappa.

På vägen tll Kolobok läste vi en bok och hann läsa tre sagor.

Som vanligt hade lärarna hittat på många roliga lekar och aktiviteter. Barnen fick göra en kaka för fåglar som bestod av en riskaka och fågelfrö. De lyssnade på en saga om en liten kyckling som hoppade i en damm för att visa hur modig han var. Kycklingen kunde inte simma, och hans mamma fick hjälpa honom. Sedan spelade barnen en pjäs efter sagan. De lekte en lek där Roxana fick vara en katt. Det blev också en danslektion och en musiklektion.

På eftermiddagen vilade Roxana och såg några avsnitt av sin favoritserie om Luntik. Sedan tog hon ett par böcker och kort med ryska bokstäver. Vi läste några sagor, tittade på bokstäver och försökte hitta ord som började med dessa bokstäver.

Emil lyssnade på ryskspråkiga narnvisor och lekte med mamma. Nu gillar han att titta på stora bilder i olika böcker. Han försöker hitta hundar på bilderna och säger "A! A!" ("vov vov"). Men ibland säger mamma att djuret på bilden inte är en hund, utan en katt, en häst eller en kanin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar