Jag är mamma till Roxana (född den 31 mars 2010) och Emil (född den 20 juni 2012). Mitt modersmål är ryska. Min sambo har spanska som modersmål. Vi talar våra respektive modersmål med barnen, och när vi alla är tillsammans talar vi spanska. I den här bloggen berättar jag om våra barns framsteg i ryska, spanska och svenska.

måndag 7 juli 2014

Sommarlov


Den här veckan börjar sommarlovet på Roxanas och Emils förskola. På morgonen såg Roxana svenskspråkiga animerade filmer. Emil lekte med träpussel och letade efter olika djurfigurer.
Sedan gick vi ut. Det var varmt och soligt, och Roxana ville bada. Vi tog oss till Vippan där det finns en plaskdamm. Vi tog med oss dubbelvagnen. Roxana orkar gå själv, och vi har vid ett tillfälle promenerat till Fruängen tillsammans med henne. Men det kan ändå vara praktiskt att ta med vagnen ifall hon vill vila en stund.

På vägen till parken pratade Roxana om allt möjligt. Bland annat undrade hon varför solen är varm och vad som finns inne i den. Hon pratar fortfarande bara ryska med mamma.

I parken badade Roxana och lekte på lekplatsen. Emil tyckte att vattnet i plaskdammen var lite för kallt, så han sprang mest runt och lekte med en boll.


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar