Jag är mamma till Roxana (född den 31 mars 2010) och Emil (född den 20 juni 2012). Mitt modersmål är ryska. Min sambo har spanska som modersmål. Vi talar våra respektive modersmål med barnen, och när vi alla är tillsammans talar vi spanska. I den här bloggen berättar jag om våra barns framsteg i ryska, spanska och svenska.

söndag 16 mars 2014

En lång promenad

Mamma har alltid gillat långa promenader, och nu är Roxana tillräckligt stor för att följa med - utan barnvagn. Häromdagen tog vi en promenad tillsammans, medan Emil stannade hemma med pappa.

Först stannade vi en stund på lekplatsen på vår gård. Sedan gick vi och tittade på byggnadsarbetare som byggde ett hus i närheten. Där fanns en stor lyftkran. Roxana tittade på den med nyfikenhet. Och kranföraren såg oss!

Sedan fortsatte vi till skogen. Vi pratade om våren, tittade på olika träd: björk, ek, tall, gran, och jämförde barr och kottar. Roxana tittade efter fågelholkar och såg en man som arbetade på sin kolonilott.

Vi var ute och gick i två timmar. Roxana började oroa sig för att vi inte skulle hitta hem, men det gjorde vi. Hon blev nog ganska trött. Mamma förklarade att det är så man får starka ben.
Roxana lärde sig dessutom ett antal nya ord på ryska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar